как да изберем ламинат

Изборът на подова настилка определя в голяма степен атмосферата в дома ви, защото  играе водеща роля в цялостния му вид. Ламинатът винаги е бил водеща подова облицовка, поради естествено изглеждащата му външност, лесната поддръжка и достъпната цена. Наред с удобството да изберете ламиниран паркет онлайн, решението става повече от лесно.

Кои са най-важните характеристики на ламинатите

Основните качества, по които се различават и подбират ламинатите, са:

  • Дизайн

Многообразието не зависи единствено от цвета – свежда се също до разновидности на повърхността, извивките на ламела, различният релеф, очертанията и т.н.

  • Размер

По-големите ламели са удобни за обширни помещения. Малките от своя страна за мънички пространства, за да не се налага рязане и напасване. 

  • Сглобки

Старите модели изискват лепене, докато новите се фиксират чрез сглобки. Те са по-бързи, стабилни и лесни за подреждане. Предотвратяват се фуги и размествания. Монтажът е доста по-лесен от този на останалите подови настилки.

  • Натоварване и износване

Класовете при ламинатите са между 21 и 34. 21 до 23 биха били подходящи за жилище с не повече от 3-ма души. 24 до 30 се използват за домове с повече хора или малки офиси. 31 до 34 притежават висока издръжливост на натоварване.

  • Дебелина

От значение е за устойчивостта и шумоизолацията. По-дебелите помагат за поддържането на топлината в стаята.

  • Водоустойчивост

Водоустойчивият ламинат набира популярност през последните години. Той е висок клас с допълнителен горен слой, предпазващ от умерено намокряне.

Защо са възможни разминавания в цветовете, посочени онлайн

Цветовете, които виждате онлайн, биха могли да не изглеждат по същия начин. Причината е в разминаването на цветовите гами при различните екрани. Възможно е гамата да бъде по-тъмна или светла от реалната, без оглед на това колко качествено е заснетото изображение.

Как да изчислите нужното количество според площта на помещението

Онлайн калкулаторите са особено подходящи. С тяхна помощ можете да изчислите площта на дадена стая. Важно е да посочите и посоката, в която ще се редят ламелите. Така ще разберете колко опаковки ще ви бъдат необходими.

Защо е важно търговеца да дава подробно описание на продукта

Подробното описание на продуктите, предлагани онлайн, би помогнало за правилния избор и удовлетвореността на потребителите. Колкото по-точно е описан даден артикул, толкова по-лесно ще можете да придобиете представа за качествата му и дали той е това, от което имате нужда. 

За да изберете качествени ламинирани паркети онлайн, се доверете на CarpetMax. Ще откриете каталози, изпълнени с богато многообразие от продукти. Ако бъдете затруднени в избора, някой от консултантите с радост ще помогне, воден от вашите желания и нужди. Забравете грижите, свързани с монтажа и се доверете на доказаните експерти в Carpetmax.bg.