Модата и тенденциите постоянно се менят и дизайнерите почти всяка година излизат с нови екстравагантни предложения за интериорни решения и обзавеждане на новия дом. Какви са настоящите трендове в подредбата, цветовете и големината на мебелите? Нека видим какво ни съветват от ikea.bg.

Какви са съвременните тенденции в обзавеждането на дома

Днешните трендове са насочени в създаването на уютна и спокойна обстановка, осигуряваща удобство и комфорт на цялото семейство. Основният акцент е насочен към мебелите, тяхното разположение, размери и цветове. Съвременните тенденции в обзавеждането са към красивото, практичното и функционалното. Именно поради това, конструкциите и механизмите стават все по-сложни, сгъваеми и многофункционални. Това осигурява максимална гъвкавост за приспособяването на отделните компоненти, според настоящите потребности.

Например един диван може да се разгъне и да се превърне в удобна и достатъчно просторна спалня, на която да преспят гостите на дома Ви. В други случаи, холната масичка за кафе се разгръща и осигурява достатъчно място за повече хора, всеки от които да се чувства удобно на мястото си.

Има ли значение дизайнът на мебелите

Дизайнът и съчетанието на отделните елементи от мебелировката при обзавеждането е първото нещо, което прави впечатление на новодошлите гости в дома. Още с влизането, инстинктивно те правят визуален оглед и първоначална преценка на обстановката, така че съчетанието на цветовете със стените и мебелите е от голямо значение. Тенденциите в тази посока са към създаване на овални или правоъгълни елегантни компоненти, комбиниращи се помежду си за създаване на максимална функционалност и практичност при употреба.

С оглед на малките помещения в съвременния дом, тенденциите в обзавеждането са към осигуряване на максимално практични и рационално използващи пространството мебели. При избора задължително трябва да обръщате внимание на големината на отделните компоненти и на цялото решение, така че то да се побере в предвиденото за него пространство. Повърхностите са предимно насочени към дървесните нюанси, което внася чувство за уют и топлина, а подходящите цветове на стените и аксесоарите допълват това усещане.

Какво може да предложи онлайн каталогът на IKEA

Online в ИКЕА се предлагат само съобразени с настоящите тенденции мебели за пълното обзавеждане на новия дом. Могат да се подбират по: 

  • Цветове;
  • Големина;
  • Подредба;
  • Цени и т.н. 

Всички поръчки могат да стават на сайта ikea.bg или директно в някой търговския център на ИКЕА в България, намиращ се на територията на големите градове, като Варна, София, Пловдив, Бургас.