Вероятно вече сте виждали как изглежда естественият камък в дома и сте забелязали, че той внася уют, комфорт и се грижи за подходящия микроклимат в помещението. Той обаче се използва не само за облицовъчен материал, но от него се изработват още мивки, плотове, стъпала, первази, мозайки, панели, павета, бордюри, тухли, каменни облицовки и плочи. Това са само малка част от продуктите, които се произвеждат. Нека видим вариантите за употреба, според професионалистите от Piatra Online.

С какво се отличава естественият камък в дома

Отличните качества на този природен материал са забелязани още от времето на Древен Рим, когато хората са започнали да го използват за декорация и облицовка при проектирането на тогавашните интериорни проекти. Важните качества на подобен продукт са от рода на високи експлоатационни характеристики, атрактивна външност, изключително голяма дълготрайност и елементарна поддръжка.

От друга страна, естественият камък винаги е бил символ на богатство и висок статут на собственика, поради високата цена на самия материал и неговата обработка.

Кои са най-предпочитаните видове

  • Мрамор – той предимно е съставен от калцит и примеси на други материали. Характеризира се с висока якост, красива външност и различни цветове: бежово, бяло, черно, бордо и т.н.;
  • Гранит – вероятно най-здравият естествен камък, който може да бъде използван в дома. Той е устойчив на влага, вода, абразия, механични повреди. Той може да има различни цветови нюанси;
  • Травертин – възниква в резултат на отлагането на въглероден диоксид от природните водоизточници, а в основата му стои калциевият карбонат. Той е устойчив на абразия, влага и външни природни явления, а цветовете му са “топли”;
  • Оникс – попада в обхвата на полускъпоценните естествени камъни, а поради високата си пропускливост, има сияен блясък на повърхността и елегантна външност.

За какво се използват в дома

Както вече стана ясно, естественият камък служи за изработване на различни строителни и други материали в дома. Такива са например, различните видове мивки, плотове, стъпала за стълби, первази, мозайки, строителни павета и панели, бордюри, облицовки, каменни плочи за стени, настилки, декорации и т.н.

За да се възползвате и Вие от предимствата на този атрактивен, елегантен и изключително дълготраен материал в дома си, елате при професионалистите в онлайн магазин Piatraonline. Тук ще получите пълно съдействие, подобаващо обслужване и отговори на всичките си въпроси, свързани с продуктите.