видове ламинати Carpetmax

Ламинираният паркет се развива интензивно в последните години и бързо качва позициите си на пазара. Производителите на ламинат постоянно се стремят да подобряват качествата на произвежданите продукти, да създават нови видове с оригинални дизайни, така че да направят дома и офиса ви още по-хубави.

Ламинатът е евтин, издръжлив и със завършен вид. Най-примамливото му качество е, че всеки може лесно да го монтира сам с помощта на няколко инструмента. Отделните видове ламинат се инсталират само като щракнете заедно дъските – не се изисква лепило или крепежни елементи. Всъщност най-трудната част е избора на ламинат!

Има множество видове ламинат. Затова ще ви разкажем повече за типовете ламиниран паркет и как да изберете правилния модел.

Кои са основните характеристики на ламинирания паркет

Когато проучвате опциите на пазара, трябва да прецените къде ще използвате ламината и какви очаквания имате към настилката. Ще бъде ли натоварена зона за движение, или стаята няма да бъде с много трафик? Видовете се предлагат с различни характеристики, големина на ламелите, състав на отделните слоеве и повърхностни покрития. Има 2 основни вида ламинат:

  • PVC;
  • дървен.

Не е изненада, че дървеният ламинат може да бъде по-скъп. При правилен монтаж и редовна поддръжка този вид издържа много по-дълго и има дълъг експлоатационен живот.

Различните дебелини и различни ширини на ламината също са важни и са фактор, който трябва съобразите при избора си. Обикновено ламинираният паркет се предлага с дебелина 7-12 мм. Колкото по-дебел е ламинатът, толкова е по-издръжлив и подходящ за зони с голям трафик. Колкото по-широки са ламелите на всеки вид пък, толкова по-малко количество ще ви трябва, за да покриете пода на помещението.

В кои помещения можем да сложим ламинат

Ламинатът е идеален за почти всяко вътрешно пространство. Но все пак е добре да вземете предвид няколко съображения с оглед на това, настилката да запази първоначалните си качества и вид възможно най-дълго.

Дневни и трапезарии

Това е идеалното място за ламината. Препоръчваме да поставите подложки под мебелите,  столовете и дивана, за да не се одраска повърхността на ламината. Килимите, пътеките и чергите биха ви свършили чудесна работа. Уверете се, че сте избрали вид от подходящ клас, който е достатъчно издръжлив за натоварването на помещението.

Фоайета и коридори

Ламинираният паркет може да бъде сложен там, но вземете предвид колко често се прибирате с мокри и кални обувки или капещи чадъри. Ламинатът не обича влагата, затова е добре да добавите чердже или килим, където да изтриете обувките си преди да влезете, за да предпазите пода.

Офиси

Ламинатът е чудесен избор за офиса. Препоръчително е да поставите подложка на пода столовете, за да избегнете обезцветяване и изтъркване на зоните, които търпят триене. В много магазини ще откриете и специални гумирани приставки за колелата на столовете, които са на достъпна цена и ще предпазят ламината. Важно е да съобразите и класа, така че той да е достатъчно дебел и издръжлив, за да понесе години интензивно натоварване.

Кухни и бани

Скорошна иновация в производството на ламината е добавянето на повърхностен защитен слой срещу влагата. Благодарение на него ламелите реагират по-малко на промени във влажността, отколкото масивния паркет. Въпреки това ламинатът не е подходящ избор за мокри помещения и зони с голяма влажност. Не е добра идея да поставяте ламинат в банята, пералното помещение или под електроуреди, които могат да протекат. Ако се появи теч от електроуред, трябва веднага да го попиете преди водата да протече между дъските.

Защо да се доверим на КарпетМакс

CarpetMax е фирма с дългогодишен опит в продажбата на подови настилки и ламинат. Във физическите им магазини из цялата страна и в online сайта им carpetmax.bg има стотици цветове и декори ламинати от всеки клас. Цените са изгодни и несъмнено ще откриете перфектния ламинат за вашите нужди. Имат и екип от обучени специалисти, които да ви съдействат с монтажа и реденето на ламинирания паркет. Разгледайте всички видове ламинат, които предлага КарпетМакс онлайн още сега!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By donch

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *