Компоненти като видео картата обуславят цялостната работа на настолния компютър или лаптопа. За да можем успешно да актуализираме и инсталираме драйверите, трябва да разберем какъв е настоящият графичен адаптер и на какви характеристики отговаря той. Достъпът до тази информация бива предхождан от някои задължителни стъпки, които трябва да извършим, за да получим яснота по въпроса. За правилния избор на видео карта, трябва да извършим детайлна проверка на компютърния елемент, а едва след това да пристъпим към покупка на по-мощни видео карти Ardes

Когато инвестирате в подобен вид компютърни стоки, се уверете, че сте се насочили към надежден производител, а предложените цени напълно отговарят на търсеното качество. В онлайн магазин Ардес ще намерите високо такова. 

Как да проверя каква е видео картата ми 

Техника като видео картите е много специфична. Този вид компоненти за лаптоп и настолен компютър биват още вградени и външни. Първият вид се използва масово при преносимите компютри, а вторият за настолните. Ясно е, че всяко правило прави и известни изключения, като същото важи и за съвременните графични адаптери, като някои външни могат да намерят отлично приложение и при лаптопите. Каквато и да е сегашната Ви видео карта за Windows 10, проверете нейния вид по следния начин:

  • SIW метод  след като инсталирате програмата, отидете на “Хардуер”, а след това кликнете върху “Видео”;
  • Speccy метод – отново много полезно приложение, което ще Ви осигури необходимата информация като име и модел;
  • AIDA64 метод – програма с мощна платформа, която дава информация за централния процесор GPU на компютъра;
  • С помощта на вградени инструменти – информацията се открива с помощта на операционната система. 

След като разберете каква е използваната в момента видео card, можете да преминете и към избора на нова такава. Поръчайте я от Ardes.bg и се сдобийте с гаранция за дългосрочна употреба.  

Лесно ли се избира нова

Изборът на нова видео карта може да се окаже изключително сложен за лаиците в областта на компютърните технологии. Но не и невъзможен. За да станете собственици на графична карта от най-висок клас, трябва да обърнете внимание на характеристики като производител на чипа, интерфейс и честота на ядрото, тип и обем на паметта и др. Купете модел видео карта, който да покрива изискванията Ви за висока производителност и набор функционалности. Изборът на кутия за видео карта е също от значение.