След като най-голямата радост – раждането на детето ви – вече е факт, ежедневието ви никога няма да е както преди. Освен хилядите весели моменти, безсънните нощи и плавното нагаждане към новите задължения, на дневен ред идва и нещо прозаично – увеличеното количество на ежедневното пране. Детските дрешки се цапат с невероятна скорост и затова скоро купчините с тях стават значителни. Как да се справите с тях – четете в следващите редове.

Детски дрехи Рая

Как правилно да перете детски и бебешки дрехи

Основните насоки за поддържане детските дрехи са:

  • Отделно пране;
  • Високи градуси;
  • Специален препарат;
  • Пълно изсушаване;
  • Пране на родителското облекло.

Абсолютно задължително е бебешките дрехи да се перат отделно от тези на възрастните поне в рамките на първите 10-12 месеца, а специалистите препоръчват и до 3-годишна възраст. Това изискване се базира на факта, че бебешката кожа още не е запозната с много от бактериите и микроорганизмите, а когато перете вашето облекло заедно с това на детето, рискувате част от бактериите от вашите дрехи да се прехвърлят върху детските.

Освен това бебешките неща е добре да се перат на максимално високи градуси – минимум 60, а най-добре на 95 градуса. Причината за това е, че на ниски температури стафилококовите бактерии не биват унищожавани и могат да създадат проблеми.

Използвайте специализиран препарат за прането на детето. Препаратите за такова пране не съдържат фосфати, хипоалергенни са и не съдържат омекотители и изкуствени аромати. Така бебешката кожа се предпазва от раздразнения.

Важен момент е да изсушавате добре прането на детето и в никакъв случай да не го прибирате леко влажно, защото това е предпоставка за развитие на бактерии. За целта инвестирайте в сушилня или поставете простор на балкона или в проветриво помещение.

Добре е и дрехите на родителите да се перат със същия специален препарат, поне първите няколко месеца. Така ще избегнете раздразнения на детската кожа, които могат да се появят когато прегръщате и носи детето си.

Трябва ли да знаете нещо допълнително за начина на гладене

Гладенето се използва като допълнително стерилизиране на дрехите. Освен това изгладеното пране е доста по-меко, което е важно когато не използвате омекотител. Препоръчителният период за това действие е минимум 6 месеца, а според някои експерти и една година.

Гладете без пара и на максималната степен, която позволяват етикетите.

Какви детски и бебешки дрехи има в Rayatoys

В онлайн магазина на RayaToys можете да намерите чудесно разнообразие от артикули и за момиченца, и за момченца. Марковите детски стоки се предлагат на отлични цени, а условията на поръчка и доставка са повече от отлични. Посетете ги още днес и изберете най-доброто за вашето дете.

Rate this post