Имоти под наем във Варна Superimoti

Кои са най-търсените типове имоти във Варна?

Най-търсените типове имоти под наем във Варна са двустайни и тристайни апартаменти в сгради ново строителство. Водеща тенденция е закупуването на имоти в затворени комплекси тип ново строителство.

Най-голям интерес има към жилища с площ 70-80 кв.м, от които ще откриете голямо разнообразие в нашето портфолио. Търсят се и бюджетни и с една спалня в атрактивни райони с цел доходи от отдаване. Интересът към луксозните инвестиции в топ център също остава. Търсени са и къщи, вили и офиси. 

СуперИмоти

Панорамата е една от желаните характеристики за морски град като Варна. Забелязва се недостиг на големи апартаменти под наем, защото в последните 2 години купувачите-инвеститори (тези, които купуват с цел отдаване под наем) инвестират около  50 000 евро или купуват основно двустайни апартаменти, а инвеститорите с по-висок бюджет предпочитат да купят два двустайни, отколкото един по-голям тристаен или четиристаен с аргумент, че по-лесно се продават малките апартаменти, коментира Силвия Гочева, Регионален мениджър за град Варна. Нейният екип е в ежедневна комуникация както с наематели, така и е наемодатели в града и района. 

Какви са цените на наемите спрямо другите по-големи градове в България?

Наемането на имот във Варна е възможно с помощта на консултантите на агенция SUPER ИМОТИ. Има различни опции за настаняване – краткосрочно на нощувки или дългосрочно минимум за 12 месеца. Ако ви се налага по-често да пътувате до града по работа или за развлечение, горещо ви препоръчваме да наемете двустаен апартамент, като в Широк център можете да намерите симпатичен и добре изглеждащ имот на цена от 480-500 лева на месец.

В кои квартали цените са най-високи?

Най-високи са цените под наем в Морската градина – поради локацията, чистия въздух, близостта до морето и малкото застроени площи. След това са луксозните затворени комплекси близо до морето почти на плажа  (Кабакум, Аспарухово) и след това новите и модерни сгради в Идеалния център, като на посочените локации двустайните апартаменти достигат до 800 евро, а тристайните са от 1000 евро на горе.

Кои са районите с по-достъпни цени?

На по-достъпни цени са жилищата под наем, които се намират в широк център, Лятно кино Тракия, кварталите Трошево, Младост, Възраждане, Аспарухово и Виница.

Струва ли си да наемете жилище във Варна? 

Наемането на жилище в морската столица е добра възможност за животоустройване в един от най-добрите градове за живеене в България. 

Rate this post