Телевизори 02 ТЕХНОМИКС

Средностатистическият човек прекарва 70% от свободното си време, гледайки филми, сериали, предавания, и това е един от основните източници на разнообразие в живота. Но за да се получи максимален ефект от телевизора, е важно да отговаря на настоящите изисквания.

Големи компании като LG, Samsung, Philips, Sony се опитват да се справят с подобряването на продуктите, допълвайки разнообразието от функции. Но в хода на този напредък потребителят просто няма време да следва иновациите, което създава дискомфорт при избора. И тук се появява въпросът как от многобройни модели да купим устройство с толкова много полезни характеристики, колкото е възможно.

Телевизори ТЕХНОМИКС

Телевизори: основни характеристики

Класификацията на LCD е доста сложна. Ако се задълбочим в детайлите, важно е да научите: технологии, стандарти, честоти, кодиране, което не е лесно за обикновения човек. Нека разгледаме по-отблизо основните характеристики, чието познаване ще помогне при избора.

Външни разлики

Някои авангардни компании са произвели модели с OLED екран с извита форма, което увеличава потапянето в излъчването и супер дизайнерско решение. Поради това можете да се потопите по-дълбоко в детайлите на случващото се на екрана. Недостатъкът е влошаването на ъгъла на гледане, така че не е необходимо да се отклонявате повече от 35 градуса от центъра, което не винаги е удобно.

Има и други външни характеристики, които всеки избира за себе си, цвят, дизайн на дизайна, това са индивидуалните изисквания на потребителя.

Технология за създаване на изображения

 • LED – LCD панел, оборудван с LED подсветка. Светодиодите, които са разположени по краищата на панела (Edge led), или зад кристалите (Direct led), създават подсветка на LCD Матрицата, която регулира нивото на светлината и образува изображение на екрана. В този случай черният цвят става сив;
 • Телевизорите с OLED работят по различен начин, осветлението тук не се изисква за сметка на усъвършенстваните светодиоди. Отделно светещи пиксели произвеждат най-фините нюанси на цветовете. Дисплеят е в състояние да възпроизвежда „дълбок“ черен цвят, което е значим фактор, осигуряващ подобрено качество на изображението. На нивото на възприятие OLED екранът печели от LED за едно от тези ценни свойства-способността да показва истински черен цвят, но тази технология е скъпа, макар и уверено да заема място на пазара и може би ще измести LCD/LED през следващите години.

Също така е важно да се обърне внимание на друга нова технология със задно осветяване Ambilight, в този случай, поради подсветката, стените около екрана се осветяват и визуално размерът на изображението се увеличава.

Резолюция

Разделителната способност на екрана е броят на точките, от които се състои изображението. От това зависи яркостта на детайлите и качеството на изображението.

Разновидности на разделителната способност на екрана:

 • висока резолюция-HD;
 • Ultra High-Full HD.

Full HD екрани също са разделени на:

 • 4K (3840×2160 пиксела);
 • 8K (7680×4320 пиксела).

Това е нова ера в телевизията и след закупуването на такъв с повишена яснота на изображението, бъдете сигурни, че сте в крак с времето, а гледането на филми и предавания ще бъде наситено с ярки цветове.

Функционални характеристики

 • поддръжка на Smart-TV – Тези модели с WiFi модул, поддържат достъп до интернет, вграден браузър, който разширява перспективите за свързване на Apple TV, гледане на филми чрез новите технологии MEGOGO в HD качество;
 • 3D модели;

Как да изберем правилния телевизор

Необходимо е също така да се подчертаят някои подробности, на които трябва да се обърне внимание:

 • Диагоналът на екрана е най-малко 32-42 инча, Когато инсталирате такова устройство на оптимално разстояние от 2.5-3 метра, няма да има загуба на качеството на изображението;
 • HDMI и USB конектори, позволява свързване на устройства, за да видите любимите си снимки и други файлове на голям екран с повишена яснота и естественост на изображението;
 • Вграденият телевизионен тунер с диапазони DVB-C, DVB-S2, DVB-T2, разширява достъпа до гледане на цифрова телевизия и в бъдеще не въвежда допълнителни разходи;
 • 100Hz приемлива честота на опресняване на панела в съвременните източници на информация, това влияе върху яснотата на картината на екрана;
 • Дебелината зависи от подсветката. По-тънки със странична подсветка, тези модели са подходящи за монтаж на стена и по-големи със задно осветление;
 • Таймер за автоматично изключване, подходящ за любителите на нощното гледане.

Преди да купите, важно е да сравните цените на различните модели, да анализирате горните фактори и да спрете избора на телевизора, който ще отговаря точно на вашите изисквания.

Телевизори 02 ТЕХНОМИКС Телевизори 03 Техномикс

 

Често задавани въпроси

Не купувайте телевизор с резолюция по-малка от 4K. избягвайте Full HD или 1080p. Можете да пропуснете 8K. 8K телевизорите са много скъпи, а 8K филми и предавания все още не са на разположение. Потърсете честота на опресняване от 60Hz или 120Hz. По-високата честота на опресняване осигурява по-гладко движение на филми и предавания до спортове на живо и игри. Потърсете HDR съвместим комплект: той предлага по-реалистични цветове и по-добър контраст.

Когато сравнявате интелигентния телевизор с обикновения, става ясно, че интелигентните има много функции, които повечето обикновени нямат.

Заплаха от кибератака: Хакерите могат лесно да откраднат паролите ви, чувствителните данни, защото сте свързали лаптопите, смартфоните си. И хакерите дори могат да увеличат силата на звука на канала, да го изключат, да включат телевизора и изведнъж да преминат от един канал към друг. Риск от получаване на вирус: тъй като интелигентните телевизори се използват широко, шансовете за получаване на вируса са по-големи.