Начало Вход Регистрация en de es it   

Начало • Форуми • Галерия • На Пазар • Статии • Downloads • Чат • Връзки • Търсене • Помощ
Създайте нова тема  Напишете отговор Страница 1 от 1

Бътън печели супер екшъна в Австралия, Фетел отново се прова [Свали темата]
Автор Съобщение

Отговорете с цитат Свали мнението
Мнение Бътън печели супер екшъна в Австралия, Фетел отново се прова 

Бътън печели супер екшъна в Австралия, Фетел отново се проваля  

ImageСветовният шампион Дженсън Бътън с Макларън спечели драматичната надпревара на пистата "Албърт парк" за Гран при на Австралия, 2-ри кръг от шампионата на Формула 1. Втори след страхотно каране финишира Роберт Кубица с Рено. Трети остана Фелипе Маса, а 4-ти неговият съотборник във Ферари Фернандо Алонсо. Пети е Розберг с Мерцедес, а шести Хамилтън с Макларън. До последните няколко обиколки в битката за място на подиума участваха и Люис Хамилтън и Марк Уебър, но сблъсък между двамата ги върна назад в класирането.

Надпреварата бе изпълнена с много екшън и супер изпреварвания, след като в началото валеше дъжд, а после пистата изсъхна. В началото се появи и кола за сигурност, след тежка катастрофа на Камуи Кобаяши (Заубер). Предното крило на японеца се откъсна и той връхлетя с много висока скорост върху Нико Хюлкнберг (Уилямс).

Битката между пилотите бе изключително оспорвана, като най-вече борбата между Маса, Алонсо, Хамилтън и Уебър бе най-интересна. Четиримата състезатели се изпревариха един друг на няколко пъти и зрителите бяха под постоянно напрежение до последните секунди.

Две обиколки преди финала в битка за 4-то място се стигна до контакт между Уебър и Хамилтън, които преследваха плътно пилотите на Ферари. Люис опита да изпревари от външната страна Алонсо, но Фернандо запази хладнокръвие с късно спиране и отзад Уебър блъсна Хамилтън. Алонсо и Маса бяха много бавни в този момент, но атаката на Хамилтън не успя.

Тръгналият първи Фетел отново се провали днес, след като контролираше състезанието след старта, но в средата на дистанцията отпадна поради повреда в спирачките.    

Бътън пък първи смени гумите си интермедия със сухи, няколко обиколки след началото и това се оказа решаващо за победата му днес. Гениален ход, тъй като това го постави близо до водача в първата част от състезанието Себастиан Фетел.

За разлика от Бахрейн, Австралия предложи много напрегнати моменти и битки за място до самия финал. Състезанието започна на доста влажна писта. Не бе изненада, че още в първия завой стана инцидент с главни участници Фернандо Алонсо и Михаел Шумахер. Фетел поведе, а Маса мина Алонсо, като си върна за първия завой на "Сахир". Бътън се удари леко в Алонсо, но това бе достатъчно, за да го завърти на хлъзгавото трасе. Фернандо отнесе крилото на Михаел Шумахер и това наложи ранен бокс за седемкратния шампион. В завой 6 Камуи Кобаяши загуби контрол над болида си след като предното му крило се откачи и буквално отнесе на завоя Себастиен Буеми и Нико Хюлкенберг. Това предизвика и излизането на колата за сигурност.

Още в първите няколко обиколки Бътън реши, че пистата е достатъчно суха и рискува с влизането в бокса и поставянето на сликове. Първоначално това изглеждаше като много рискован ход, тъй като голяма част от трасето бе още валжно, а и се предвиждаше още дъжд до края на състезанието. Въпреки това нещата се развиха по другначин. Скоро всички сложиха сликовете и единствено Ред Бул останаха с гуми интермедия, очаквайки новия дъжд. Те обаче също смениха гумите си скоро.

Постепенно лидерът Фетел дръпна пред Бътън и изглеждаше, че той ще спечели това състезание. Въпреки това, късметът не бе на негова страна. В 26 обиколка, германецът влезе в чакъла и остана там, тъй като имаше повреда в спирачките.

По средата на състезанието много пилоти се мъчеха с износените си гуми и след първата вълна от питстопове, лидерите решиха и те да сменят гумите си. Уебър първи влезе в бокса в 31 обиколка и успя да задмине Розберг обиколка по-късно. Хамилтън влезе в пита три обиколки по-късно и успя да удържи Уебър зад себе си. Бътън обаче не мислеше не се притесняваше от износването на гумите си, зад който вече се бяха установили двамата пилоти на Ферари. Въпреки това той имаше голям аванс както и чиста писта пред себе си и можеше да диктува темпото както поиска.

В последните десетина обиколки се заформи грандиозна борба между Кубица, Маса, Алонсо, Хамилтън и Уебър, които бяха изключително близо един до друг през цялото време, а зад тях Нико Розберг бързо ги застигаше. В опит да изпреварят Алонсо, Хамилтън и Уебър се сблъскаха и това ги изкара от борбата за по-предна позиция. Люис финишира шести, а Марк девети. Бътън обаче остана незасегнат от случващото се зад него и финишира първи с 12 секунди аванс пред Кубица.

Седми днес остана Витантонио Лиуци, осми Рубенс Барикело, девети Марк Уебър и десети Михаел Шумахер.

Седемкратният шампион Шуамхер днес изкара едно доста тежко състезание, след като още в първите обиколки трябваше да влезе в бокса за смяна  на предно крило. Това го остави далиеч назад и извън борбата за предни позиции. За разлика от Алонсо, Шумахер така и не успя да дръпне напред и почти през цялото състезание остана зад Хайме Алгуерсуари. В крайна сметка Михаел успя да изпревари младия испанец, както и Педро де ла Роса и да излезе на 10 позиция.

Днес отново Лотус бе най-добрият от новите отбори след като Хейки Ковалайнен остана 13-ти, а Карун Чандок завърши за първи път в Гран при с екипа на Испания.

Image

Image

Image

Image

Източник:formula1.bg

Мнение Re: Бътън печели супер екшъна в Австралия, Фетел отново се п 

Щастливият Бътън: Аз взех решението за смяна на гумите  

ImageПобедителят в днешния втори кръг от сезон 2010 в Гран при на Австралия Дженсън Бътън бе изключително щастлив след края на надпреварата. Британецът записа първа победа за новия си отбор Макларън и отговори на критиците си, като победи съотборника си Люис Хамилтън. Дженсън не пропусна да се похвали, че той е взел рискованото решението за ранната смяна на мокрите гуми със сухите сликове, която му донесе победата.

"Аз взех решението. Смятам, че е много по-лесно на пилотите да определят най-добре условията на пистата. От отбора могат да видят идващите облаци и да определят кога ще завали, но ние усещаме какво се случва между асфалта и гумите", заяви щастливият победител. "Нямах никакъв баланс на болида с гумите интермедия и реших да мина първи на сликовете. Вече се беше появила суха линия, но на повечето места беше мокро и много опасно. Когато тръгнах да излизам от бокса, реших, че съм взел катастрофално решение. Трябваше много да внимавам, докато загрея гумите, и после нещата се обърнаха в моя полза. Успях да вляза в ритъм и изпреварих няколко коли. Изобщо не мислех да влизам втори път за смяна на гуми. Темпото ми не беше най-доброто, но трябваше да пазя ресурса на гумите. Решението ми се оказа правилно и съм много доволен от себе си. Благодаря на целия отбор на Макларън за страхотно свършената работа днес. Изключително съм доволен, че тежката работа даде резултат", завърши британецът.

Алонсо: Победата беше възможна  

ImageФернандо Алонсо заяви, че е останал невероятно щастлив от днешното Гран при на Австралия. Испанецът стартира от трета позиция, но още в първия завой се завъртя и остана в края на колоната. Въпреки това с умело каране Фернандо успя да си проправи път и да финишира четвърти зад съотборника си Фелипе Маса. Алонсо призна, че не е очаквал такъв резултат и е останал много доволен от постигнатото. Испанецът разкри, че колата му е била перфектна и това е било основната причина за невероятният му спринт:

"Бях 22-ри и не мислех какво ще направи Фелипе. Въобще не вярвах, че ще достигна до тук. Надявах се единствено да достигна до точките. Дадох всичко от себе си с идеята, че или ще се разбия някъде или ще напредна. Стана второто и съм много доволен от това. Колата бе перфектна, а състезанието бе повече от интересно. Не съм искал Маса да ме пусне пред себе си. С него направихме доста интересна борба. Нямаше как да го изпреваря тъй като трябваше да си запазя гумите. Това бе максимумът за днес.", сподели Фернандо.

Фетел: Повреда отново ми отне победата  

ImageПилотът на Ред Бул Себастиан Фетел бе изключително разстроен след отпадането си от днешната Гран при на Австралия. Германецът водеше колоната, както бе и в първото състезание в Бахрейн, но повреда отново му отне победата. Този път дефект в спирачната система го изхвърли от надпреварата на „Албърт парк". В 26-ата обиколка Фетел не успя да спре за завой номер 13 и приключи в чакъла.

"Повреда отново ми отне победата. Получих дефект в спирачната система. По-рано в обиколката, в която отпаднах, почувствах вибрации при спиране. Нищо не можех да направя, за да отстраня проблема. В 13-и завой нямаше как да намаля и да овладея колата", призна Фетел. "Много жалко, държахме победата в ръцете си, дори и в тежките условия на трасето и бързо променящото се време. Направо ми се къса сърцето. Всички в отбора дадохме 100% от възможностите си, за да стигнем до победата. Никой няма вина за случилото се. Трябва да преодолеем тежкия удар и да спечелим безапелационно следващото състезание в Малайзия", завърши германецът.

Обща оценка:
Средна оценка Минимална оценка Максимална оценка Пъти оценена
0.00 0 0 0
Изберете Оценка: 
Създайте нова тема  Напишете отговор   Страница 1 от 1

Потребители разглеждащи тази тема: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 0 Гости
Регистрирани потребители: Нула

Permissions List
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не Можете да прикачвате файлове
не Можете да сваляте прикачени файлове
Не Можете да пускате събития в календара

2006-2012 dimitrovgrad4U.com  •  Powered by Icy Phoenix based on phpBB  •  Protection by cback  •  Design: phpBBStyles.com  •  Logo: 2miniml
Връзка с нас  |  Подкрепете ни  |  За нас  |  Възможности за Реклама  |  Site Art  |  Условия за Ползване  |   RSS  |  Олекотена версия